عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: اگر بخواهيم تمدن‌سازي داشته باشيم بايد به دنبال عبور از ترجمه باشيم و بدون عبور از ترجمه و توليد علم نمي‌توان تمدن‌سازي کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،‌ حسن رحيم‌پور ازغدي چهارشنبه شب‌ در همايش واکاوي علوم انساني که در دانشگاه قم برگزار شد، در ابتدا ضمن گراميداشت ياد و هفته دفاع مقدس اظهار داشت: ما امروزه هرچه داريم از ايثار و فداکاري‌هايي بود که آن روز بچه‌ها در جبهه و جنگ داشتند و هيچ‌گاه نبايد ياد و خاطره اين عزيران را فراموش کنيم.
وي در ادامه با اشاره به نقش علوم انساني در رشد و پيشرفت جامعه بشري ابراز داشت: علوم انساني به معني دو بعدي بودن انسان و بشر است و بشرشناسي به شکل جامع و کامل در راستاي تحصيل علوم انساني به شکل صحيح‌ آن است که حاصل مي‌شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: ‌اگر انسان به مبدا و غايت امور اهميتي نمي‌داد و در علوم آنها را بررسي نمي‌کرد، علوم انساني سکولاريزه مي‌شد.

* اگر در علم فقط دنبال کسب قدرت باشيم علوم سکولاريزه مي‌شود
وي با بيان اينکه اگر در علم فقط دنبال کسب قدرت باشد علوم همگي سکولاريزه مي‌شود، تصريح کرد: ما هيچ‌گاه بخشي از علم را دور نمي‌اندازيم و بر بخش ديگري تأکيد کنيم بلکه علم به هرشکلي از آن که باشد مهم است.
رحيم‌پور ازغدي در ادامه با اشاره به آياتي از قرآن کريم در خصوص اهميت علم‌آموزي خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن کريم بارها و بارها بر اهميت علم تأکيد کرده است و تصريح دارد که به دنبال مسئله‌اي که علم را در پي ندارد نرويد.
وي ادامه داد: ‌علم فقط علوم تجربي نيست و اين هم درست نيست که بگوييم علوم تجربي را بايد حذف کرد، بلکه علوم نقلي بايد متکي بر علوم عقلي باشد و همه جا بايد با حرف‌هايمان را با استدلال ثابت کنيم و نشان دهيم که تمام صحبت‌هاي ما برهان ديني و اسلامي دارد.

* عبور از ترجمه راه تمدن‌سازي است
اين کارشناس مسائل استراتژيک در ادامه با اشاره به اينکه علوم تجربي نيز بخشي از علم است، ابراز داشت: علوم تجربي چگونگي مسائل را تبيين مي‌کند، اما علوم انساني علاوه بر چگونگي مسائل به چرايي و علت آن نيز مي‌پردازد.
وي در ادامه تصريح کرد: معرفت عقلاني هميشه مقدم بر معرفت تجربي بوده و اين معرفت عقلاني است که هميشه زمينه‌ساز معرفت تجربي خواهد بود.
رحيم‌پور ازغدي خاطرنشان کرد: اگر بخواهيم تمدن‌سازي داشته باشيم بايد به دنيال عبور از ترجمه باشيم و بدون عبور از ترجمه و توليد علم نمي‌توان تمدن‌سازي کرد.

* دلايل مخالفت با ورود تکنيک جديد در جامعه
وي با اشاره به اينکه در دوراني بسياري از افراد با ورود هرگونه تکنيک جديد چون ويدئو،‌ ماهواره،‌ کامپيوتر و هر چيز ديگري مخالف بودند،‌ اظهار داشت: اين افراد دو دسته هستند،‌ دسته اول به دليل اينکه از نظر هوشي در سطح ضعيف قرار دارند با اين مسائل مخالف بودند و به امثال بلندگو بوق شيطان مي‌گفتند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: گروه دوم افرادي بودند که خيلي مي‌فهميدند و 30 سال آينده را مي‌ديدند و اعتقاد داشتند که نمي‌توان سخت‌افزار را از نرم افزار جدا کرد و با وجود اينکه با سخت‌افزار مشکلي نداشتند، اما بر اين عقيده بودند که غربي‌ها پيش از ما نرم‌افزار فاسد آن را نيز ساخته‌اند و ما با ورود سخت‌افزار ديگر نمي‌توانيم جلوي ورود نرم‌افزار را بگيريم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس